Siirry pääsisältöön

Esittelyssä Selko Digitalin uusi työntekijä Valtteri Hellgren

Valtteri Hellgren hymyilee kameralle ja nojaa puunrunkoon.

Kesällä 2021 perustettu Selko Digital on palkannut uuden työntekijän. Valtteri Hellgren aloitti työnsä viestintäassistenttina elokuun alussa. Alla olevassa tekstissä Valtteri kertoo omin sanoin itsestään ja uudesta pestistään. 
 
Olen liiketalouden tradenomi, ja erikoistuin opinnoissani markkinointiin ja viestintään. Vapaa-ajallani harrastan muun muassa sulkapalloa, jonka lisäksi olen aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä. 
 
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) vaatii heidän tukeaan nauttivilta järjestöiltä saavutettavuuden olevan tietyllä tasolla.  
 
Olen ollut Suomen änkytysyhdistyksen aktiivi vuodesta 2009. Tunnen STEA-rahoitteisten järjestöjen ajatusmaailmaa. Olen änkyttäjä. Minulla on myös silmäsairaus nimeltä keratoconus, mikä vaikeuttaa näkemistä. Mietimmekin Selkolla paljon näkemiseen ja kuulemiseen liittyviä asioita. Minulla on myös kuulon alenema vasemmassa korvassa. Eli saatan pystyä samaistumaan sellaiseen henkilöön, jolla on kuulonalenema, mutta joka ei kuitenkaan tarvitse viittomakieltä.  
 
Saavutettavuus on tärkeää, koska saavutettavuussäädökset vaativat, että kuntien ja STEA-tukia nauttivien järjestöjen kotisivujen ja sosiaalisen median kanavien tulee olla saavutettavia. Saavutettavuus on jatkossa yhä tärkeämpää, koska väestön ikärakenne muuttuu entistä iäkkäämmäksi. Kognitiivinen selkeys on hyvin tärkeää. Kognitiivisten haasteiden kirjo on todella monipuolinen, ja esimerkiksi itselläni oli oppimisen kanssa haasteita ala-asteiässä.  

Olen hakenut usein töihin Louhokselle ja Louhoksen edeltäjälle Viestintäliigalle. Työllistyminen olisi aikaisemmin vaatinut vantaalaisen, joka puhuu sujuvaa Stadin slangia, muuttamista Turkuun. Tämä tuntui aika hankalalta. Nyt kun Selko Digitalin toimintoja on Turun lisäksi myös Vantaan Viertolassa, eivät aikaisemmat pohdinnat rekrytoinnin ja töihin tulon hankaluudesta enää päteneetkään kummankaan puolin.  
 
Tämä viimeistään sai minut sanomaan kyllä, kun Iiro Junnila ehdotti, että hän ja Petteri Poukka tahtoisivat haastatella minua. Työhaastattelu sujui hyvin ja kaikki olivat yhtä innoissaan minun tulostani Selko Digitalille.  
 

Valtteri Hellgren 

Viestintäassistentti, Selko Digital 
valtteri.hellgren@selkodigital.fi