Selko Digitalissa aloitti lokakuussa harjoittelussa Krista, joka tuli vahvistamaan konsernin molempia yrityksiä. Tässä tekstissä Krista kertoo hieman itsestään ja työstään.  

Moi, Olen Krista Hölttä ja olen puolen vuoden työharjoittelussa Selko Digitalilla. Oikeastaan olen täällä puolet ajasta, koska puolet työajastani työskentelen emoyhtiö Louhos Digitalin puolella. Louhoksella teen full-stack koodausta ja Selko Digitalin puolella olen mukana saavutettavuusauditoinneissa sekä muissa verkkosivuihin liittyvissä projekteissa.

Valmistuin viime syksynä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnolla IT-tukihenkilöksi ammattikoulun aikuislinjalta Turusta. Tällä hetkellä opiskelen koodausta Code Academyn työvoimapoliittisessa ohjelmassa. Aiemmin olen työskennellyt pitkään esimerkiksi invataksin kuljettajana, henkilökohtaisena avustajana, putkistokuvaajana sekä hoitoavustajana vanhainkodissa. Olen myös tehnyt töitä sivutoimisena yrittäjänä.

Aiemman työkokemukseni ansiosta esteettömyys ja saavutettavuus on tullut tutuksi ja liekki aiheeseen syttyi siellä. Olin mukana arjen tilanteissa ja tekemässä ratkaisuja haasteiden selättämiseksi. Eräs tekemistäni parannuksista on pienet liuskat kenkien kantapäihin. Niiden avulla kenkä on helpompi ujuttaa jalkaan. Minulla on itselläni lukihäiriö ja kärsin migreenistä, joten kognitiiviset haasteet ovat tulleet myös tutuksi.

Innostuin koodauksesta pari vuotta sitten ja jaksan innostua siitä vieläkin päivittäin. Haluan kehittyä koodaamisessa, suunnittelussa ja koodin testaamisessa sekä saavutettavuuteen liittyvässä ongelmanratkaisussa. Myös palvelumuotoilu kiinnostaa.

Olin todella innoissani siitä, kun kuulin pääseväni tänne töihin. Alku on lähtenyt mukavasti käyntiin. On ihanaa päästä tekemään töitä juuri sen kanssa, mitä eniten haluan!