Kolme työntekijää keskustelemassa nojatuoleissa, yhdellä on sylissään tietokone.

Saavutettava viestintä ja selkokieli

Selkeyttä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Epäselvä sisältö hukkuu tietotulvaan ja jää lukematta, kun taas selkeys ja yksinkertaisuus vetää puoleensa.

Saavutettava viestintä on selkeää, ymmärrettävää ja tavoittaa laajan joukon ihmisiä. Se osoittaa huomioimista ja siitä on hyötyä ihan jokaiselle. Joillekin käyttäjille selkeys on kuitenkin välttämättömyys ja antaa mahdollisuuden osallistua yhteiskuntaan yhdenvertaisesti.

Tutustu myös Selkee-palveluun

Selkeä yleiskieli

Selkeä yleiskieli on hyvää ja laadukasta tekstiä. Siitä on hyötyä kaikille, varsinkin palveluissa, joissa hoidetaan omaan elämään liittyviä asioita. Selkeä yleiskieli on yleisesti ottaen paras ratkaisu kaikkiin palveluihin.

Selko­kieli

Selkokieli on helpompaa suomen kieltä kuin yleiskieli. Moni ihminen tarvitsee selkokieltä, että voi ymmärtää sisältöjä ja hoitaa omia asioitaan. Selkokielestä on apua silloin, kun halutaan kertoa asioista isolle joukolle ihmisiä. Selkokielen käyttöä kannattaa miettiä tilanne kerrallaan, koska se ei sovi kaikkiin tilanteisiin.

Saavutettavan viestinnän ratkaisuja

Joskus on parasta, että ulkopuolinen katsoo sisältöjä ja antaa ratkaisuehdotuksia.

Mukautamme olemassa olevia tekstejä selkokielelle tai selkeälle yleiskielelle. Kirjoitamme myös kokonaan uusia tekstejä. Huomioimme mukautuksissa aina sen, missä teksti julkaistaan ja kenelle se on tarkoitettu.

Mukautusten lisäksi vaihtoehtona on kouluttaa henkilöstö tekemään selkeitä sisältöjä itsenäisesti. Silloin ette ole riippuvaisia asiantuntijoista tulevaisuudessa.

Mukautukset selko­kielelle tai selkeälle yleiskielelle

98 € / h + alv

Kerro lisää projektin luonteesta ja laajuudesta, niin voimme laskea tarjouksen.

Kerro tarpeistanne lomakkeella

Koulu­tukset

Kouluttaminen on paras tapa varmistaa osaaminen. Tutustu viestinnän ja selkokielen koulutuspaketteihin tai pyydä tarpeisiisi mukautettu tarjous yhteystietolomakkeella.

Tutustu koulutuksiimme täällä

Selkoa palveluun tai tekstiin?

Jätä yhteystietosi, niin jutellaan lisää.