Selko Digitalin perustaja Jere Havo sekä Louhos Digitalin toimitusjohtaja Iiro Junnila hymyilevät kameralle punatiiliseinän edessä.

Selko Digital – oppaasi digitaaliseen saavutettavuuteen

Selko Digital on vuonna 2021 perustettu kokoaan suurempi digitaalisen saavutettavuuden asiantuntija, joka tähtää alansa huipulle. Selko Digital on reilu, näkemyksellinen ja osaava toimija, joka on aina asiakkaan ja palvelun loppukäyttäjän puolella. Tutustu lisää meihin ja tarinaamme tällä sivulla.

Selko Digitalin ensimmäiset askeleet

Selko Digital lähti liikkeelle unelmasta ja toiveesta. Se lähti ajatuksesta, että liiketoiminta voi olla merkityksellistä ja parantaa maailmaa muutenkin kuin korulauseissa. Nämä ajatukset kuuluivat Selko Digitalin perustajalle, helsinkiläiselle Jere Havolle.

Hän työskenteli mainosalalla ja tutustui saavutettavuuteen työnsä kautta. Ajan myötä vastuu saavutettavuudesta lisääntyi ja kokemuksen myötä osaaminen sekä kiinnostus aihetta kohtaan kasvoi entisestään. Samalla Jere huomasi, että Suomessa olisi tilaa saavutettavuuteen erikoistuneelle toimijalle. Ajatukset yrittäjyydestä jäi kytemään, eivätkä ne jättäneet rauhaan. Oli pakko toimia.

Selko Digitalin Jere istuu suuressa tilassa pehmustetulla tuolilla ja katsoo sylissään olevaa läppäriä.

Kohtaaminen Louhoksen kanssa

Louhos Digital oli tullut Jerelle tutuksi sosiaalisen median kautta ja vakuuttanut rempseällä sekä vastuullisella otteellaan. Ajatus yksinyrittäjyydestä ei tuntunut parhaalta vaihtoehdolta, ja Louhos vaikutti sopivalta kumppanilta unelman toteuttamiseen. Jere otti yhteyttä Louhoksen osakkaaseen, Petteri Poukkaan, ja pian huomattiin, että tästä voi oikeasti tulla jotain. Kesällä 2021 perustettiin Louhos Groupin tytäryhtiö Selko Digital Oy.

Ensimmäisenä puristuksena oli Selkon brändin, verkkosivujen ja palvelutarjonnan luominen. Yhteistyössä Louhoksen osaajien kanssa nämä saatiin ennätysajassa valmiiksi. Oli aika aloittaa asiakkaiden etsintä ja käynnistää liiketoiminta. Löysimme ensimmäiset yhteistyökumppanimme ja teimme ensimmäiset asiakastyömme. Vuoden 2021 lopussa Selkon tiimiin palkattiin ensimmäinen työntekijä.

Selko Digitalin silmälogo, jonka keskellä on S-kirjan.

Matka kohti yhdenvertaisempaa digimaailmaa

Ensimmäisestä hetkestä asti olemme tehneet töitä yhdenvertaisemman digimaailman puolesta tunteella ja ammattitaidolla. Saavutettavuuden kenttä tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseen sekä lisäarvon tuottamiseen, ja me haluamme olla osa niitä.

Olemme vielä pieni joukko ammattilaisia, mutta halumme kasvaa ja kehittyä on suuri. Yhdessä emoyhtiömme kanssa meillä on jo tässä vaiheessa aikamoinen liuta ammattilaisia ja pystymme vastaamaan myös suurempien projektien vaatimuksiin. Ja vaatimuksista puheen ollen: Meille saavutettavuus on paljon muutakin kuin lain vaatimusten täyttämistä. Se on parempaa laatua kaikille.

Konsernin työntekijöitä jonottamassa kahvia. Kaksi jonon perällä olevaa työntekijää katsoo huolestuneena, aikooko Tuukka kaataa itselleen koko pannullisen.