PDF-tiedostot ovat usein saavutettavuuden kompastuskivi, eikä turhaan. Tiedostojen saavutettavuus vaatii sitä, mitä monilla ei ole: aikaa ja osaamista. Onneksi molempiin löytyy ratkaisuja, valitse vain tilanteeseesi sopivin.

Ratkaise tiedosto-ongelmat pysyvästi

Yleisin ongelma tiedostojen saavutettavuudessa on osaamisen ja resurssien puute. Onneksi tiedostojen saavutettavuuden voi hoitaa kestävällä tavalla.

Tehokkain tapa taklata tiedostojen saavutettavuus on kaksiosainen:

  1. Kouluta henkilöstö tekemään tiedostoista osittain tai kokonaan saavutettavia.
  2. Ulkoista se, mihin oma aika ei riitä.

Tiedostojen käsittely on lisätyötä, johon henkilöstöä on vaikea motivoida. Tiedoston saavutettavuuden tärkein työvaihe on sisällön luominen lähdeaineistossa, johon kaikki voivat vaikuttaa. Siksi henkilöstöä kannattaa kouluttaa ja aiheen voi yhdistää luontevasti osaksi brändityötä. Jälkikäsittelyssä puolestaan suosittelemme keskittämistä muutamille henkilöille tai ulkoistamista. Jos tiedostojen saavutettavuus on vieras asia, lue lisää tältä sivulta tuotteiden jälkeen.

Asiantuntijoiltamme

Tiedostojen ja lomakkeiden saavutettavuus­käsittely

Anna ammattilaisen käsitellä PDF-tiedostot saavutettaviksi puolestasi, jolloin voit itse keskittyä olennaiseen. Voit olla varma tiedostojen saavutettavuudesta, säästää aikaa ja jopa rahaa.

Käsittelyyn käytettävä aika riippuu tiedoston sisällöstä ja laajuudesta. Liitä tiedosto yhteydenottolomakkeelle, niin palaamme valmiin tarjouksen ja hinta-arvion kanssa.

86 € / h
Jätä tarjouspyyntö lomakkeella

Saavutettavat tiedosto­pohjat ja käyttöohje saavutetta­vuuden luomiseen

Tiedostojen saavutettavuus lähtee lähdeaineistosta. Teemme saavutettavuuden huomioivia ja brändinmukaisia tiedostopohjia, sekä käyttöohjeen saavutettavuusominaisuuksien käyttämiseen. Ohjeen avulla henkilöstö pystyy tuottamaan saavutettavuuden huomioivia aineistoja itsenäisesti.

Ohje tehdään brändinmukaiseen pohjaan sekä Word- että PDF-tiedostona, jolloin sitä voi käyttää mallina tiedostoa tehdessä.

1 400 € + alv
Tilaa pohjat tästä

Kouluta itsesi ja henkilöstösi tiedostojen saavutettavuuteen ja varmista osaaminen nyt ja tulevaisuudessa. Siirry koulutuksiin tästä!

PDF-tiedoston saavutet­tavuus koostuu kahdesta työ­vaiheesta

Tiedostojen saavutettavuus ei synny automaattisesti. Se on teknistä osaamista vaativa prosessi, jossa saavutettavuus tehdään tiedostoon vaihe kerrallaan.

Ensin tiedoston saavutettavuutta edistetään lähdeaineistossa eli siinä ohjelmassa, jossa tiedoston sisältö luodaan. Esimerkiksi Microsoft Word ja Adobe InDesign tarjoavat paljon työkaluja, joiden avulla PDF-tiedoston saavutettavuutta voidaan lisätä. Tämä PDF ei ole kuitenkaan vielä kokonaan saavutettava.

Toisena työvaiheena on PDF-tiedoston saavutettavuuskäsittely, jossa tiedosto käsitellään manuaalisesti esimerkiksi Adobe Acrobat Pro -ohjelmalla. Vasta jälkikäsittelyn jälkeen tiedosto on saavutettava lain vaatimusten mukaisesti.

Tiedostojen ratkaisuja vailla?

Liitä tiedosto lomakkeelle, niin palaamme valmiin tarjouksen kanssa