Selko Digitalin asiantuntija pitää kädessään puhelinta, jossa on PDF-logo.

Saavutettavat tiedostot

PDF-tiedostot ovat usein saavutettavuuden kompastuskivi, eikä turhaan. Tiedostojen saavutettavuus ei synny automaattisesti. Se on teknistä osaamista vaativa prosessi, jossa saavutettavuus tehdään tiedostoon vaihe kerrallaan. Tällä sivulla kerromme lisää tiedostojen saavutettavuudesta.

Tiedostojen saavutettavuus vaatii sitä, mitä monilla ei ole: aikaa ja osaamista. Onneksi molempiin löytyy ratkaisuja, valitse vain tilanteeseesi sopivin.

Ratkaise tiedosto-ongelmat pysyvästi

Yleisin ongelma tiedostojen saavutettavuudessa on osaamisen ja resurssien puute. Onneksi tiedostojen saavutettavuuden voi hoitaa kestävällä tavalla.

Tehokkain tapa taklata tiedostojen saavutettavuus on kaksiosainen:

  1. Kouluta henkilöstö tekemään tiedostoista osittain tai kokonaan saavutettavia.
  2. Ulkoista se, mihin oma aika ei riitä.

Tiedostojen käsittely on lisätyötä, johon henkilöstöä on vaikea motivoida. Tiedoston saavutettavuuden tärkein työvaihe on sisällön luominen lähdeaineistossa, johon kaikki voivat vaikuttaa. Siksi henkilöstöä kannattaa kouluttaa ja aiheen voi yhdistää luontevasti osaksi brändityötä. Jälkikäsittelyssä puolestaan suosittelemme keskittämistä muutamille henkilöille tai ulkoistamista. Jos tiedostojen saavutettavuus on vieras asia, lue lisää tältä sivulta tuotteiden jälkeen.

Kaksi työntekijää työskentelemässä tietokoneella, toinen istuu pöydän ääressä ja katsoo, kun toinen seisoo vieressä ja osoittaa jotakin näytöllä näkyvää.

Asiantuntijoidemme ratkaisut

Tulevaisuuden näkökulmasta on parasta, että henkilöstö osaa tehdä itsenäisesti saavutettavia tiedostoja. Siinä koulutus on paras ratkaisu.

Tutustu tiedostojen koulutuksiin

Saavutettava Word-pohja ja käyttöohje saavutetta­vuuden luomiseen

1 400 € + alv

Käsittelemme Word-pohjia saavutettaviksi sekä teemme pohjaan käyttöohjeen saavutettavuusominaisuuksien käyttämiseen. Pohjien ja ohjeen avulla henkilöstö pystyy tuottamaan saavutettavuuden huomioivia aineistoja itsenäisesti.

Ohje tehdään brändinmukaiseen pohjaan sekä Word- että PDF-tiedostona, jolloin sitä voi käyttää mallina tiedostoa tehdessä. Käsittelemme myös PowerPoint-pohjia saavutettaviksi.

Tiedostojen ja lomakkeiden saavutettavuus­käsittely

86 € / h + alv

Anna ammattilaisen käsitellä PDF-tiedostot saavutettaviksi puolestasi, jolloin voit itse keskittyä olennaiseen. Voit olla varma tiedostojen saavutettavuudesta, säästää aikaa ja jopa rahaa.

Käsittelyyn käytettävä aika riippuu tiedoston sisällöstä ja laajuudesta. Liitä tiedosto yhteydenottolomakkeelle, niin palaamme valmiin tarjouksen ja hinta-arvion kanssa.

Lähetä tiedosto ja pyydä tarjous

PDF-tiedoston saavutet­tavuus koostuu kahdesta työ­vaiheesta

Ensin tiedoston saavutettavuutta edistetään lähdeaineistossa eli siinä ohjelmassa, jossa tiedoston sisältö luodaan. Esimerkiksi Microsoft Word ja Adobe InDesign tarjoavat paljon työkaluja, joiden avulla PDF-tiedoston saavutettavuutta voidaan lisätä. Tämä PDF ei ole kuitenkaan vielä kokonaan saavutettava.

Toisena työvaiheena on PDF-tiedoston saavutettavuuskäsittely, jossa tiedosto käsitellään manuaalisesti esimerkiksi Adobe Acrobat Pro -ohjelmalla. Vasta jälkikäsittelyn jälkeen tiedosto on saavutettava lain vaatimusten mukaisesti.

Tiedostojen ratkaisuja vailla?

Liitä tiedosto lomakkeelle, niin palaamme valmiin tarjouksen kanssa