OmaKS-palvelu on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelu verkossa. Palvelussa voi asioida etänä ammattilaisten kanssa sekä lukea tietoa hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Palvelun asiakkaiden oli vaikea tunnistaa sivuston tarkoitusta ja löytää tietoa sieltä, ja siihen tarjosimme Selko Digitalin kanssa ratkaisun.

Teimme sivuston rakenteisiin, käyttöliittymään ja sisältöihin kokonaisvaltaisen katsauksen. Tarkastelimme navigaation loogisuutta, teimme kehitysehdotuksia sisältöihin kokonaisvaltaisesti ja esitimme muutoksia käyttöliittymään palvelun Nuorelle, Perheelle ja Hyvinvointisi tueksi -sivuista.

Kokosimme havaintomme ja kehitysehdotuksemme raporttiin, jota voidaan käyttää hyödyksi hyvinvointialueella sivuston kehityksessä sekä tietojen siirrossa uuteen palveluun. Liitteenä tarjosimme rakennepuun kuvastamaan sivuston navigaation muutoksia sekä etusivun käyttöliittymän muutosehdotuksen.

Monipuolisen kehittämisen seurauksena sivuston tarkastelimme sivuston kokonaisvaltaista saavutettavuutta, erityisesti ymmärrettävyyden näkökulmasta. Esitimme myös huomioita sivuston tekniseen saavutettavuuteen liittyen.

”Yhteistyö Selko Digitalin kanssa oli sujuvaa ja ote työhön ripeää. Asiakkaan, eli meidän, näkemyksiä ja mielipiteitä kuunneltiin tarkalla korvalla. Saimme tilaamiamme kehitysehdotuksia monesta näkökulmasta ja hyvin perusteltuina. Myös kehitysehdotusten esittely oli asianmukaista ja huomioi aiheelle vieraatkin kuuntelijat. Voisin hyvin kuvitella Selko digitalin kehittämiskumppanina tulevaisuuden projektissa.”

– Projektipäällikkö Aimo Walamies.

Jos tarvitsette palveluun selkeytystä, tutustu Selkee-palveluun. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos kaipaatte muuta apua.