Vauhdikkaan alkuvuoden jälkeen saimme toivottaa tervetulleeksi tiimiimme uuden jäsenen, Jeminan. Jemina työskentelee pääasiassa auditointien ja saavutettavien PDF-tiedostojen parissa, mutta vain aika näyttää, mihin tämän tehopakkauksen työnkuva lopulta asettuu. Tässä tekstissä Jemina kertoo hieman itsestään ja taustastaan.

Olen Jemina Kotkajuuri ja aloitin työt Selko Digitalilla saavutettavuusasiantuntijana lokakuun alussa. Nykyään kotikaupunkinani toimii Helsinki, mutta olen syntynyt ja kasvanut Jyväskylässä. Valmistuin kevään lopulla Jyväskylän yliopistosta, jossa olen opiskellut pääaineinani tietotekniikkaa ja kognitiotiedettä.

Olen luonteeltani utelias ja innostun helposti uusista asioista. Minulla on aina ollut laaja kirjo kiinnostuksen kohteita, ja olenkin vuosien aikana päätynyt kokeilemaan erilaisia harrastuksia yleisurheilusta pianonsoittoon. Maisteriohjelmassani kognitiotieteessä minua veti puoleensa erityisesti alan monitieteisyys: pääsin opintojeni aikana perehtymään muun muassa neurotieteeseen, palvelumuotoiluun ja filosofiaan. Oman kutsumusammatin löytäminen tuntui lukuisten vaihtoehtojen edessä kuitenkin hankalalta.

Lopulta päädyin eräällä maisterikurssilla mukaan saavutettavuutta käsittelevään projektiin, ja aihe vei heti mennessään. Saavutettavuuteen panostaminen on tasa-arvoon panostamista. Kaikki ansaitsevat vaivattoman käyttökokemuksen verkossa. Jo pienillä saavutettavuuteen liittyvillä parannuksilla voidaan helpottaa erilaisten käyttäjien arkea suunnattomasti.

Urani Selko Digitalilla on vasta alkuvaiheissa, mutta olen jo nyt päässyt mukaan toinen toistaan mielenkiintoisempiin projekteihin. Koen, että saavutettavuusasiantuntijan roolissa pääsen muuttamaan digimaailmaa hieman paremmaksi kaikille käyttäjille askel kerrallaan. Tavoitteeni on kasvaa asiantuntijana ja oppia joka päivä jotain uutta. Olisi hienoa, jos onnistuisin omalla matkallani innostamaan myös uusia ihmisiä aiheen pariin. Minulla on vahva tunne, että olen viimein löytänyt oman unelma-ammattini.